Thermopan

Thermopane glas is een term die veel wordt gebruikt om standaard dubbel glas aan te duiden. Hoe is de naam ontstaan, en wat kan thermopane glas voor u betekenen?

U bent bij glaswerken Nuyens-Dom aan het juiste adres
Contacteer Ons
Image

Wat is thermopane glas?

Thermopane is eigenlijk niets anders dan een synoniem voor dubbel glas. Thermopane is de naam van een Duits bedrijf dat in de jaren ‘50 van de vorige eeuw voor het eerst dubbel glas op de markt bracht. En zoals dat wel vaker gaat bij merknamen, werd het al snel een in de volksmond gebruikte term, in dit geval dus voor isolatieglas. Het eerste type thermopane beglazing zat simpel in elkaar: twee glasplaten met een isolerende laag lucht ertussen. Later werd isolatieglas steeds moderner en complexer, en werd ook de term thermopane minder gebruikt.


Ramen en deuren in hout, aluminium en PVC

Voor onze ramen en deuren werken we uitsluitend met gerenommeerde leveranciers. Eventueel ook andere merken op aanvraag


‘Oud’ dubbel glas

De term ‘thermopane’ wordt soms gebruikt om dubbel glas ‘oude stijl’ aan te duiden: 2 glasplaten met alleen een laag lucht ertussen. Dit type dubbel glas wordt nog weinig verkocht, omdat de techniek enorm vooruit is gegaan. De populairste soort isolatieglas vandaag de dag is HR++ glas. Dit glas biedt veel isolatie dankzij een speciaal soort edelgas tussen de glasplaten, en een extra coating op het glas die de butientemperatuur scheidt van de binnentemperatuur.

Waarom dubbel glas?

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas, en verbeteren jouw comfort. Bovendien bespaar je ermee op je stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen.
Glaswerken Nuyens-Dom is uw specialist op het gebied van dubbel glas contacteer ons voor meer informatie.